Grillowanie to świetny sposób na nietuzinkowy posiłek w czasie lata – umożliwi go nowoczesny, duży grill, który znajdziemy w ofercie topowych producentów. Współcześnie grillowanie może być nie tylko przyjemniejsze, ale również zdrowsze. Jak to możliwe?
Duży grill i duża przyjemność z jedzenia!
Czy duży grill może zmienić nasze postrzeganie posiłków na świeżym powietrzu? Zdecydowanie tak. Nowoczesne grille gazowe to krok w przód, kiedy idzie o jakość jedzenia. Dotychczas grille kojarzyły nam się z koniecznością rozpalania brykietu, oczekiwaniem na odpowiednią temperaturę. Dzisiaj problemy te zostały rozwiązane z prosty sposób – duży grill gazowy gwarantuje nam wysokie temperatury w kilka chwil, dodatkowo sami możemy regulować temperaturę, w której przygotowywane są nasze potrawy. Zaletą, jaką daje duży grill jest bez wątpienia także fakt, że nie wydziela on gryzącego dymu jak klasyczne urządzenia grillujące. Ruszt grilla wykonano ze stali nierdzewnej – materiał ten jest prosty w czyszczeniu. W kilka chwil usuniemy resztki jedzenia i przygotujemy grilla na kolejne przyjęcie w ogrodzie.
Jakie potrawy przygotować na dużym grillu?
Możliwości jest wiele, a duży grill pozwoli na grillowanie kilku potraw jednocześnie! Duży rusz grilla zmieści nie tylko klasyczne kiełbaski czy marynowane wcześniej karczki, ale też smaczne szaszłyki, zarówno te z mięsem, jak i warzywne. Wiele osób decyduje się także na przygotowanie na grillu kolb kukurydzy – to smakowite danie przypadnie do gustu szczególnie dzieciom. Dobrym pomysłem jest pokrojenie cukinii na plastry, posmarowanie plastrów oliwą i zgrillowanie razem z innymi warzywami. To świetna przekąska! Na letnim stole nie może zabraknąć także świeżych sałatek z sezonowych warzyw, pieczywa (także czosnkowego) oraz napojów chłodzących.