Rozpoczynamy sezon grillowy!

Rozpoczynamy sezon grillowy!

0

Grillowanie to jeden z ulubionych zajęć Polaków – majówka jest sygnałem, że możemy rozpocząć spotkania w gronie znajomych w ogrodach, na tarasach, blisko jezior. Warto jednak odpowiednio przygotować się do grillowania, szczególnie, jeśli zapraszamy na wspólne biesiady bliskich, znajomych. Warto znaleźć urządzenie grillujące, które pozwoli nam przygotowywać potrawy zdrowe i pożywne. Co wybrać?

Grille elektryczne

Zazwyczaj w naszych ogrodach stoją grill w cenach do 200-300 złotych. Urządzenia te są niewielkie, pozwalają na szybkie przenoszenie. Niestety, są one wykonane z niskiej jakości materiałów, przez co bardzo szybko ulegają uszkodzeniom, a czyszczenie ich rusztów to prawdziwa katorga. Oczywiście możliwe jest kupienie droższego urządzenia, jednak nie chcemy ponosić takiego wydatku wiedząc, że urządzenie wykorzystywane jest sezonowo. Być może dobrym rozwiązaniem będzie kupienie grilla gazowego o charakterze stacjonarnym, który stawiany jest pod zadaszeniem, na tarasie czy w ogrodzie. Takie urządzenia z pewnością zaskoczą nas swoją funkcjonalnością. Elektryczne grille są obszerne – znajdziemy w nich 2-4 palniki, których działanie możemy regulować manualnie – z pewnością to spore ułatwienie dla osób, które zwracają uwagę na poziom wysmażenia konkretnych produktów. Ze względu na wykorzystanie instalacji elektrycznych urządzenia te mają również liczne zabezpieczenia przed zwarciami – to ważna informacja.

Dodatkowe miejsce!

Każdy z nas wie, jak problematyczne może okazać się przechowywanie przyrządów do grillowania: licznych łopatek, noży, szpikulców, termometrów do mięsa, skrobaczek, szczypców. W przypadku dużych grillów elektrycznych projektanci tych urządzeń zadbali o to, aby urządzenie było zaopatrzone w liczne szufladki. Dzięki temu wszystkie niezbędne przyrządy znajdowały się w jednym miejscu.

Kupujesz grilla? Dowiedz się więcej na gardenspace.pl.